Започна офанзивата по проекта за площад Централен. Това обяви днес кметът

...
Започна офанзивата по проекта за площад Централен. Това обяви днес кметът
Коментари Харесай

Започва офанзивата по проекта за площад Централен

Започна офанзивата по плана за площад " Централен ". Това разгласи през днешния ден кметът Иван Тотев, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . В началото на февруари се чакат гранитните настилки, поръчани от Македония и Босна. Земелрок настилката обаче към този момент е налична и полагането й може да стартира и в този момент.

" Имаме количества на склад от над 20 декара, за февруари дават постоянна прогноза за времето и позитивни температури ", разясни Тотев. Започва и полагането на хидроизолацията в последния сектор на подлеза на " Гладстон " в посока запад. " Оттам ще стартираме нареждането на земелрока ", разкри градоначалникът. Работи се за това оборудването да отвори през втората половина на месец март - сред 15 и 30 март. 

Що се отнася до площада, то техническият и работен план за него към този момент е получен, следва да бъде подаден в НИНКН и да бъде утвърден бързо. " Основната част на площадното пространство ще е подготвена за туристическия сезон. По археологията ще се работи и през лятото ".

В бюджета на града са заделени средства за планиране на конгрес " Изток " и конгрес " Юг ". Това е последният стадий от Централната градска част, там ще се работи единствено по възобновяване на форумния комплекс, разкопки не се плануват, така като зоната е проучвана в предишното.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР